Mehmet Kisa: rasechte kuitenbijter

Mehmet Kisa: rasechte kuitenbijter

1 september 2022 10:15


Mehmet Kisa (27) kwam vijf jaar geleden bij het begin van ons zaterdagvoetbal naar Be Quick. In die periode maakte hij twee kampioenschappen mee, maar afgelopen jaar volgde een degradatie uit de tweede klas.

Terugkijkend op dat seizoen stelt hij dat er te veel dingen die niet klopten. Om te beginnen met de tenues, die te laat kwamen. Andere randzaken waren ook niet optimaal ingevuld. Binnen het veld kregen we veel te veel goals tegen en scoorden ook gewoonweg te weinig. Naar zijn mening vormde Be Quick geen (echt) team. Ook de discipline was soms beneden peil. Allemaal factoren die slecht functioneren veroorzaakte.

P7020178.JPG

Hij bloeit op wanneer hij over zijn twee broers praat. Ceyhun (24) is nieuw bij Be Quick; Kaan (21) was al bij de club, maar heeft een vervelende knieblessure. Op het moment dat ik dit schrijf is mij onbekend hoe het daar mee is.

In de winterstop nam Jon Zegerius het trainerschap op zich en daarmee waaide er meteen een heel andere wind. Op alle gebieden werden de teugels aangehaald en dat zorgde tevens voor een betere sfeer. Het was duidelijk wat Jon wilde en verwachtte en daar nam hij geen loopje mee. De belangrijke “bijvangst” was dat ook hiermee de sfeer binnen de selectie verbeterde. Ook de trainingen werden duidelijk en heel doelgericht. In de wedstrijden die volgden was dat ook te zien, hoewel zoiets niet van vandaag op morgen 100% verandert. Het bleek uiteindelijk niet voldoende voor handhaving.

Mehmet ziet komend seizoen met optimisme tegemoet. Er is een mix van oudere en jongere spelers en met name bij die laatste groep zit veel talent, vindt hij. Zij laten zich ook door de seniore spelers helpen en zijn leergierig.

Het is nu een team. We gaan voor promotie en als het even kan voor de titel.

Tot slot hoopt hij dat de supporters in iets grotere mate komen kijken, want dat verdient de gezellige club die Be Quick is.

Cees Seevinck.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!