Column van Cees

Column van Cees

5-3-2? 5-2-3? Mijn hemel, ga eens voetballen...

15 juli 8:00  Kijk, ik snap best dat je een plannetje moet hebben als je een wedstrijd gaat spelen. Zelfs toen ik op een zekere leeftijd in Be Quick 8 (ja, echt acht) speelde. We werden niet voor niets dik kampioen met meer dan 100 doelpunten voor en een handvol tegen. Ik stelde in de eerste regel “plannetje”. Gewoon vooraf in de kleedkamer terwijl je probeerde die ellendige elastische kousen aan te trekken. Bijvoorbeeld in de kampioenswedstrijd tegen Voorst toen we al dik voor stonden: bij een corner besloten we dat één speler een andere zou optillen om de bal erin te koppen. En wat dacht u? Het lukte. Gevalletje van spontaan iets geniaals bedenken. Dat zoiets niet kan bij Oranje moge duidelijk zijn; daar moet de flipover wel een kwartiertje bij als je tegen Noord-Macedonië moet. meer »

257x gelezen

Dé Mulder: trouwe Be Quick-veteraan

13 juli 8:30  Bij aankomst bij zijn huis staat er op een naamplaatje A.E. Mulder. Dat intrigeert en is meteen mijn eerste vraag. Iedereen kent je als Dé, waar staat dat A.E. dan voor? Het is Antonie Elbertes. Waarom heb je dan niet de naam Toon of Ton? Dat komt door mijn vader, is het antwoord. Die was fan van een voetballer uit het westen en die had als voornaam Dé. Het tekent een beetje wat voor man zijn vader was. Antonie Gijsbertus Mulder, onder ouderen meer bekend als De Zoem Mulder. Een markant persoon, die jaren veelgelezen stukjes schreef voor het Be Quick Nieuws (Van de hak op de tak) en mede-oprichter van de Club Be Quickers 35-100 (1964).meer »

352x gelezen

Peter en Dini: onlosmakelijk, net als Be en Quick

28 juni 16:00  Op bezoek bij Peter en Dini Samuels (beiden 73). Kreeg maandagmorgen nog een appje van Peter vanaf het Be Quick-veld. Hij was met twee anderen aan het werk op onze accommodatie en ze komen handen te kort. Of ik een dringende oproep wilde doen in dit stukje. Een schreeuw om vrijwilligers dat was het; niet meer en niet minder. Kom op derhalve. Help mee, want we profiteren tenslotte allemaal van een net en opgeruimd complex.meer »

611x gelezen

Demian Fijma wil voetballertjes blij maken

22 juni 8:45  Dat Demian (36) kinderen bij Be Quick blij wil maken, zou zomaar met zijn eigen jonge jaren te maken kunnen hebben. Die waren op zijn zachts gezegd niet rooskleurig. Zijn wieg stond in Amsterdam en via Heino en Zwolle streek hij in 2008 in Zutphen neer. Hij woont samen met Mariska en ze hebben twee kinderen Daryn (13, keepster in JO11) en Djuan (6).meer »

521x gelezen

Presentatie Be Quick Dames

18 juni 15:15  Op een bloedhete 16 juni komen rond 19.30 uur de dames van het recent opgerichte damesteam de kleine kantine binnen. Het is een kwetterend en bont gezelschap dat humor hoog in het vaandel heeft, zoveel is al snel duidelijk.meer »

410x gelezen

Bert Kraaijenhagen: Alive and kicking

14 juni 15:45  Een paar dagen geleden zocht ik Bert Kraaijenhagen (81) op in zijn fraaie Warnsveldse appartement. Hij woont daar sinds 2017. In dat jaar overleed zijn vrouw Dicky, voor wie hij vijf jaar mantelzorger was. Een zware tijd, zo stelt hij. Met Dicky was hij 57 jaar getrouwd. Inmiddels heeft hij weer een (LAT)relatie, die eigenlijk als door een wonder ontstond.meer »

402x gelezen

Patrick: klopt er iets niet? Niet zeuren, maar aanpakken

8 juni 15:30  Op een zonnige zondagmiddag heb ik een afspraak met Patrick Velders. Ik moet naar een huis in een straat in Eefde waar ik nog nooit van gehoord heb en waar ik, zo blijkt, ook nog nooit geweest ben. Het ligt op een paar meter van het Twentekanaal en de huizen ogen pittoresk.meer »

886x gelezen

Yvonne van Wietmarschen: Ik kan niet tegen rommel

25 mei 16:00  Op Eerste Pinksterdag om 13 uur afgesproken met Yvonne, maar dan wordt bekend dat mijn kluppie om 12.15 de play off-finale tegen FC Utrecht speelt. Gauw even bellen of de afspraak iets later kan. Dat blijkt geen probleem te zijn. Even na twee uur rijd ik naar Zutphen, waar mijn goedgemutste gastvrouw al in de deuropening staat. In de gezellige woonkamer verkies ik water boven koffie, omdat ik net een paar trappen heb beklommen. Iets wat ik al een tijdje niet meer heb gedaan en dat laat dit 70-jarige lijf ook even weten.meer »

544x gelezen

Betrokken ouders

19 mei 11:30  Het is zaterdagmiddag 15 mei. Voor een gesprek moet ik weer naar Zutphen. Als geboren en getogen Zutphenees weet ik echter niet waar de Vloetstraat is. Mijn GPS kan me daar ongetwijfeld bij helpen. Maar wat ik ook probeer: geen Vloetstraat. Ik probeer mijn aanstaande gastheer te bellen, maar krijg slechts zijn voicemal.meer »

614x gelezen

Be Quick-steunpilaren Erik en Michel

12 mei 9:15  Weer op weg naar Zutphen. Hoe vaak al sinds ik in 1985 in Lochem ging wonen? Hoeveel kilometers, hoeveel benzine? Moet het maar laten bij veel, heel veel. Zo veel dat ik er vermoedelijk heen kan rijden met een boodschappentas over mijn hoofd.meer »

604x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!