Column van Cees

Column van Cees

Rienus Ooms sr: Wat veel mensen niet weten...

Gisteren, 22 april 16:15  Donderdagmiddag 21 april, rond twee uur. De Zutphense Zuidwijken. En andermaal prijs ik mij gelukkig dat ik GPS in mijn auto heb. Ik heb een afspraak met Rienus Ooms sr en vindt zijn huis dankzij genoemd systeem. Zonder dat ben je in dit stuk van de stad kansloos. Alleen al de behuisnummering moet door een gestoorde geest zijn bedacht. Gewoonweg krankzinnig. Maar goed; ik ben er.meer »

416x gelezen

Column van Cees: 9 april

9 april 17:15  Ik ben nog nooit in andermans huis geweest waar op de wc geen verjaardagskalender hing. Waarom die juist daar hangt? Geen idee eigenlijk. Of wellicht vanwege het feit dat je daar, als het goed is tenminste, een paar keer per dag komt. De enige afleiding aldaar is die kalender.meer »

381x gelezen

Kevin Ooms: terug naar waar het ooit begon

8 april 16:15  De verloren zoon is de titel van een schilderij van Rembrandt. Nou wist menigeen wel waar Kevin (28) was, dus verloren was hij niet. Maar nu keerde hij weer terug naar de “herberg” met de naam Be Quick.meer »

508x gelezen

Saïd Ezafzafi: Onderzoek alles en behoud het goede

30 maart 15:15  Op zaterdagmiddag 27 maart ontvangt Saïd (48) mij in zijn huis, dat niet ver van het Be Quick-terrein ligt. Daar komt hij ook net vandaan. Training geven. Zijn lust en zijn leven, zoals tijdens het gesprek zal blijken. Hij ademt voetbal.meer »

596x gelezen

Column van Cees: Qatar

26 maart 15:30  Tot enkele jaren geleden hadden veel mensen nog nooit van Qatar gehoord, laat staan dat ze het op de kaart konden aanwijzen (nu wel?). Maar ineens stonden de media vol met de naam van het land. Ze mochten het WK van 2022 gaan organiseren. Huh? Wat? Was het misschien 1 april? Maar nee, hoor. Het was echt waar. Niet Andorra, San Marino, Liechtenstein of Gibraltar, maar Qatar. Die vier eerdergenoemde namen waren natuurlijk ook ongeloofwaardig, maar daar heerste nog zoiets als een voetbalcultuurtje, ondanks het feit dat de plaatselijke pizzabakker, fietsenmaker en slager elke internationale wedstrijd (dik) verliezen.meer »

242x gelezen

In memoriam: Joop Kraan

17 maart 10:15  Ons bereikte het verdrietige bericht dat Joop Kraan op 11 maart jl op 88-jarige leeftijd is overleden. Hoewel zijn gezondheid de laatste tijd te wensen overliet, trof zijn heengaan ons desondanks als een schok. Joop heeft veel voor Be Quick betekend.meer »

851x gelezen

Vanaf nu op zaterdag: Mix toernooi t/m 26 jaar

9 maart 15:00  Bij de jeugd is het onderlinge toernooi op de zaterdag al tijden een vaste prik. Dat is wat er kan en dat is wat er gebeurd. En hoewel er natuurlijk niets boven een echte wedstrijd gaat, is het animo op deze zaterdagen al het hele seizoen prima te noemen. Door de paar versoepelingen kunnen we nu ook vanaf komende zaterdag 13 maart starten met een soortgelijk Mix toernooi voor senioren en dames tot en met 26 jaar. Hieronder vind je alle info.meer »

350x gelezen

Yvonne en Sjaak: goud voor Be Quick

5 maart 15:30  U heeft het goed geraden. Sjaak is Sjaak Woltman en Yvonne zijn echtgenote. Hun zoons Ronnie en Michel horen daar ook bij. Dat heeft u alweer goed, tenminste als u een trouwe Be Quicker bent. Zo niet, dan weet u het nu.meer »

621x gelezen

Bayram Esen: Be Quick is echt mijn club

23 februari 15:15  Ik spreek Bayram Esen (19) in zijn ouderlijk huis, dat niet ver van het Be Quick-veld ligt. Dat was mede ook de reden dat hij daar op 9-jarige leeftijd voor het eerst in clubverband tegen een bal trapte. Vanaf het begin raakte hij in de ban van de club.meer »

443x gelezen

Een hommage aan de oude glorie

3 februari 21:15  Cees Seevinck: "André Diseraad mailde mij deze foto. Genomen halverwege de jaren zeventig in de vorige eeuw. Dit is niet zomaar een willekeurige elftalfoto. Verre van dat. Hier zie je mannen die niet alleen voetballend, maar op velerlei wijze uitermate belangrijk zijn (geweest) voor Be Quick. Loopt u de namen maar eens langs."meer »

549x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!