Voorbeschouwing - Be Quick Zutphen

Voorbeschouwing

Voorbeschouwing

eefde.jpgMorgen - zaterdag 20 mei - speelt het eerste elftal thuis de competitiewedstrijd tegen Sp. Eefde. De wedstrijd op sportpark Zuidveen begint om 15:00 uur en staat onder leiding van dhr. Heijmeriks. 

Het einde van de competitie nadert en dat brengt ook de wedstrijden met zich mee waar het er echt om gaat. Net dat beetje extra, leuk voor zowel spelers, staf als ook zeker de toeschouwers. Voor Be Quick is dat de beoogde periodetitel, maar daarvoor moet wel het knikje van de laatste twee wedstrijden omgebogen worden; deze en volgende week uit bij Vios in Vaassen dient er gewonnen te worden.

Twee pupillen van de week
Voor deze wedstrijd hebben we weer twee pupillen van de week: Mulham Aljadaan Alshahoud en Yussef Aldoula. Zij spelen beiden in de JO11-1 bij Be Quick. Wij heten Mulham en Yussef met hun familie van harte welkom deze middag.

Spanning rondom periodetitel
Be Quick staat nog altijd hoog op de ranglijst voor de periodetitel, maar heeft de voorsprong wel zien teruglopen. Ze staan momenteel gelijk met SV Twello, dat een iets beter doelsaldo heeft. Helemaal in eigen hand heeft de ploeg het dus niet meer, al maakt het – bij 2 keer winst met grote cijfers – nog altijd een reële kans.

Schermafbeelding_2023-05-19_om_11.04.08.png

Over de tegenstander
Door John Immink

De ploeg uit Eefde is zeker wel een bekende voor Be Quick. Enkele seizoenen geleden werd er zowel op sportpark Zuidveen als op de Wolzak in Eefde fel gestreden om de winst. Toen wist Be Quick nipt het kampioenschap binnen te halen en was Spcl Eefde voor elke topper een ware reuzendoder.
Het afgelopen seizoen ging het moeizaam met het team van Stephan Panman en was het in de laatste wedstrijden bibberen voor klassebehoud. Zo zie je maar weer dat een team het ene jaar in een flow zit en het daaropvolgend jaar moeilijk kan krijgen. Het is ook elke keer maar afwachten of er geen spelers naar elders vettrekken, of naar een andere club of door studie. Bij andere teams zie je routiniers vertrekken en dat opvullen met jongere krachten. 
Deze dorpsclub is hecht en de Eefdese supporters zijn zeer fanatiek. Ze worden niet ten onrechte als “de twaalfde man” aangeduid. Dit seizoen zijn ze in ieder geval verwend met een aantal regionale wedstrijden die er niet om liegen, waarvan het duel van morgen de laatste is.
Hoe is het onderlinge krachtsverschil? Hoe groot is de onderlinge rivaliteit? In ieder geval is op voorhand is wel te zeggen dat het een zeer interessante duel gaat worden. 

Iedereen tot zaterdag 15:00 uur op Sportpark Zuidveen.

SVVN 1 - Be Quick Z. 1

Competitie

Wedstrijd-nummer

186612

Scheidsrechter

J.M.M. Soeter

Accommodatie

Sportpark Groot Lochter
Rossinistraat 2
7442GZ NIJVERDAL
tel. 0548-612591

Toon routebeschrijving

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Dit team heeft nog geen wedstrijden gespeeld

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
27 mei 2023 VIOS V. 1 - Be Quick Z. 1 co 0 - 1
20 mei 2023 Be Quick Z. 1 - SP Eefde 1 co 3 - 2
13 mei 2023 SP Teuge 1 - Be Quick Z. 1 co 2 - 1
06 mei 2023 Eerbeekse Boys 1 - Be Quick Z. 1 co 5 - 1
29 apr 2023 Be Quick Z. 1 - Spcl. Brummen 1 co 4 - 0

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!