Verdiende winst voor Be Quick

Verdiende winst voor Be Quick

12 oktober 2020 20:15


In de eerste thuiswedstrijd ontving Be Quick de Zwolse naamgenoot Be Quick ‘28 (BQ28).
Door Corona mocht er geen publiek aanwezig zijn, maar slechts een handvol mensen die bij het duel vanwege hun functie acte de présence moesten geven.

Het begin was open, maar de bedoeling van de thuisclub werd al gauw zichtbaar: aanvallen. En dat lukte, want de gasten moesten achteruit. In de zesde minuut kwam de eerste grote kans voor Be Quick. Na een kwartier kwam de ploeg wel verdiend op voorsprong. Na een fantastische aanval, schoot Wael Ajona raak, 1-0. Toen al werd duidelijk dat BQ28 forse tackles niet schroomde en dat bleef het hele duel het geval.

Na een half uur waren de gasten dichtbij de gelijkmaker en min of meer gelijkwaardig aan Be Quick. Nu moest de thuisploeg geruime tijd met de rug tegen de muur en kon het slechts gokken op de counter. De rust ging in met die 1-0. Na de hervatting ging Be Quick weer vol gas richting het Zwolse doel. Dat ging in een hoog tempo, maar uitbreiding van de score bleef uit omdat de laatste pass vaak onnauwkeurig was. Door de overtredingen van BQ28, ging Be Quick nu, als reactie, ook af en toe over de scheef. Het waren incidenten, maar eigenlijk raar, want er was eigenlijk weinig aanleiding toe.

In de 69ste minuut ging Ajona alleen op de keeper af, maar deze keerde het schot. Wie naar aanleiding van bovenstaande denkt dat het er soms stevig aan toe ging, heeft (een beetje) gelijk, maar het was vooral een leuke wedstrijd om te zien.

In de 81ste minuut kwam Jamiro Steenbergen oog in oog met de keeper, maar andermaal verhinderde hij een doelpunt. Be Quick had de partij al voortijdig kunnen beslissen, maar liet dat na door de kansen niet te benutten. Hierdoor bleef BQ28 hopen op de gelijkmaker en dat leverde nog een paar hachelijke situaties op. Zelfs hun keeper ging nu bij corners of vrije trappen mee naar voren. Bij een afgeslagen aanval, schoot Be Quick van grote afstand op het verlaten doel, maar zag de bal aan de verkeerde kant van de paal naast gaan.

Résumerend kun je stellen dat de winst verdiend was en dat Be Quick goed voetbal heeft gespeeld en dat het conditioneel ook in orde was. Dat geeft hoop. Gelukkig hebben veel supporters het duel via livestream kunnen zien.

Cees Seevinck.

------------------------------------------------------------------------

Toelichting livestream
Na deze succesvolle eerste livestream (inmiddels 690 views, de wedstrijd staat nog online), komt de vraag of nu ook de wedstrijden van andere teams live uitgezonden kunnen worden. Kort gezegd; vooralsnog niet. Om de wedstrijd uit te mogen zenden is er ten eerste toestemming nodig van de spelende clubs en ten tweede dienen spelers en teambegeleiding ter plekke nog eens persoonlijk toestemming te geven. Dat vergt een secure administratie. Om op dit moment het overzicht hierin te bewaren is gekozen om het voorlopig bij het eerste elftal te houden. Zodra het mogelijk is om op een verantwoorde manier wedstrijden van meerdere Be Quickteams te streamen, zal dit gefaseerd uitgerold worden.

Het Bestuur

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!