Scheidsrechter

J. (Jordi) Delsink

Accommodatie

Onbekend

De tweede bekerpartij bracht Be Quick naar Westervoort, waar zaterdag tweedeklasser AWV’66 de tegenstander was. Aan het eind stonden de Zutphenaren met lege handen en dat was niet alleen zuur vanwege de vele gemiste kansen, maar ook onverdiend.

De beginfase was aftastend van beide kanten, want ongetwijfeld was het tot de gastheren doorgedrongen dat het Be Quick van nu een flink stuk sterker is dan afgelopen seizoen.
Dat voorzichtige begin was snel ten einde toen Be Quick al in de achtste minuut op voorsprong kwam. Een snelle uitbraak over links stelde Anoja Waël in de gelegenheid de 0-1 binnen te tikken. In de periode daarna werd AWV een paar keer heel gevaarlijk, maar doelman Omer Demirci toonde fraaie reddingen. Aanvankelijk was Be Quick de betere ploeg, maar halverwege het eerste bedrijf ging het meer gelijk op. De gasten waren soms wat slordig in de passing, maar kansen om de voorsprong te vergroten waren er voldoende. Een paar keer alleen voor de keeper moet toch tenminste één doelpunt opleveren, zou je zeggen. Be Quick kreeg daar de rekening voor gepresenteerd in de 37ste minuut. Een verre lob vloog over doelman Demirci heen, die de situatie slecht beoordeelde, 1-1.

Hierna kregen beide ploegen nog de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de gelijke stand bleef tot aan de rust gehandhaafd.

Na de pauze deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder en bleef het duel boeiend. In de 73ste minuut leek Be Quick opnieuw de leiding te nemen, maar het afstandsschot van Huseyin Cengiz belandde op de lat. Kansen waren er nu over en weer. En degene die zou scoren ging er ongetwijfeld met de buit vandoor en dat werd de thuisclub. Een snelle counter betekende in de 84ste minuut de 2-1. In blessuretijd viel ook nog de 3-1.

Erg zuur voor Be Quick, want er was goed gevoetbald. Als je echter al die kansen onbenut laat, vraag je ook om problemen.
Er staat evenwel een prima team, waar de nieuwe “jonkies” zich probleemloos lijken aan te passen.