Datum

6 april 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond de topper tegen aartsrivaal Almen op het programma. Als we ons definitief in de titelstrijd wilden gaan mengen, moest er vandaag worden gewonnen. Erop of eronder voor de mannen van Zaterdag 2! In aanloop naar deze belangrijke wedstrijd kampten we met

grote personele problemen. De één na de ander haakte af wegens ziekte, zwakte, misselijkheid, blessures en... jeuk. Bas had jeuk. Bas had verschrikkelijk veel jeuk. Bas had zoveel jeuk, dat hij eigenlijk niet in staat was om te spelen. Uiteindelijk hebben we Bas zover gekregen dat hij toch wilde starten. Dit alles wel onder de voorwaarde dat we na afloop met z’n allen moesten krabben, om Bas van zijn jeuk af te helpen. Dit bleek een verstandige keuze want Bas speelde vandaag een fantastische pot! In balbezit erg sterk en zat zijn directe tegenstander kort op de ‘huid’.

Vanaf het begin werd het duidelijk dat het geen makkelijke middag zou gaan worden voor de sterren van zaterdag 2. Het liep stroef en we kamen er moeilijk doorheen. Er werden over en weer weinig kansen gecreëerd. Enige wapenfeit in de eerste helft was een goede kans voor Doppie die helaas niet tot doelpunt werd gepromoveerd. Aan de kant van Almen werd er een doelpunt terecht afgekeurd dat vakkundig werd afgevlagd door Stephan Lapzwannessen op een manier waarop alleen Ruben Schut dit had gekund in zijn hoogtijdagen!🚩

In de rust werd aangegeven dat het beter moest. Als we de wedstrijd onze kant op wilden laten vallen moest er uit een ander vaatje worden getapt. Nadat Bas aan had gegeven dat hij toch wel erg veel jeuk had, verlieten we de kleedkamer om vol goede moed aan de 2e helft te beginnen.

In de 2e helft stond er een totaal ander Be Quick. We leken te beseffen wat er op het spel stond want we schoten uit de startblokken. Er werd gestreden voor iedere meter en er werden kansen gecreëerd. We waren duidelijk de bovenliggende partij. Toch wisten we dit helaas niet om te zetten in een voorsprong.

De wedstrijd liep tegen haar einde en het duel leek af te stevenen op een bloedeloze remise. Echter het gelegenheids technisch duo Ronald en Dwight dacht hier anders over. Verdediger Douwe werd vervangen en good old Oscar werd van stal gehaald waardoor we 1 op 1 gingen spelen achterin. Alles of niets. Dit bleek een tactische meesterzet te zijn want binnen 20 seconden bracht goudhaantje Oscar Sportpark Zuidveen in extase. Uitgerekend Bas zette den Kreeft met een dermatologische steekbal 1 op 1 met de keeper. Als een kreeft op hete kolen liep hij alleen op de keeper af en hij faalde niet. 1-0! Het complex explodeerde en barstte uit haar voegen. De supporters braken door de hekken. Wat een vreugde! Nadat Rienus en Menno vanaf het terras iedereen hadden gekalmeerd en A. Vrossink de huidschilfers van Bas had opgeveegd, kon de wedstrijd worden hervat.

Niet veel later floot de prima fluitende scheidsrechter Michel voor het laatst en kon het feest beginnen. De overwinning werd tot in de late uurtjes gevierd. Menig duet werd gevormd door onze sangertjes van eigen bodem en de Almense liederen werden luidkeels tot in den treure herhaald. Wat een feest!!🎉

Door deze fantastische overwinning nemen we eindelijk de (verdiende) koppositie over van onze aartsrivaal Almen. Deze competitie heeft een bizarre wending gekregen waar we eigenlijk geen moment meer rekening hadden gehouden. We hebben de titel in eigen hand maar er komen nog 4 cruciale wedstrijden aan waarin we alles op alles moeten zetten om dit seizoen (hopelijk) op een geweldige manier af te sluiten.

Aanstaande zaterdag kan Be Quick Zutphen Zaterdag 1 al kampioen worden, wij wensen hun veel succes en hopen aanwezig te zijn ivm onze eigen wedstrijd. Wordt vervolgd!

P.S. Noppie JR, Sinas, Sjielber, Ronald, Dwight en kersverse aanwinst Dani bedankt voor het meedoen!