Datum

1 september 2018 15:15

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond de derby AZC Zutphen zaterdag 2 tegen be quick zaterdag 2 op het programma. In overleg werd de wedstrijd bij ons gespeeld ivm de beschikbare tijden van de velden. Wel nam azc een eigen scheidsrechter mee, en dat was te zien.

In een hele slechte eerste helft waarin alles fout ging wat er maar fout kon gaan kwamen we snel achter op 0-1 uit een vrije trap. Ook kwamen we nog voor rust op 0-2 achter, bij een ingooi die een halve meter achter de lijn werd gegooid kneep de grensrechter van azc zijn ogen even dicht waarna de 0-2 binnen kon worden geschoten.

Na rust stond BQ veel beter en was het regelmatig gevaarlijk voor de goal van AZC.
De aansluitingstreffer komt op naam te staan van “Nickeman Papastathopoulos” 2-1! Ondertussen werden er bij AZC ook nog spelers in het veld gebracht die niet op het wedstrijd formulier stonden omdat ze de bui al wel zagen hangen. Be quick bleef maar gaan op jacht na de 2-2, en die viel ook. Alleen werd deze afgeblazen na wederom zielig vlaggen van hun grensrechter. Een beetje partijdig in deze klasse hoort er bij, maar deze beste man had beter met zijn vlag op de landingsbanen van Schiphol kunnen gaan staan. Na een klein “opstootje” hield hij het ook voor gezien en stopte zijn vlag waar de zon niet schijnt. In de laatste minuten van de wedstrijd werd na een scrimmage voor de goal van AZC de bal met de hand meegenomen door één van hun spelers, hij had hem nog net niet klem. De leidsman stond er 1 meter vanaf en iedereen zag dat het een strafschop was, ook de spelers van AZC maar hij gaf hem niet. Dit was voor Be Quick de druppel en we zijn er mee gestopt. De scheidsrechter floot daarna ook af voor het einde van de wedstrijd en liep zelfs lachend langs ons heen.

Jammer dat het soms zo moet lopen in deze lage klassen, een gelijkspel was op zijn plaats geweest. Onderling is de wedstrijd verder nooit gemeen geweest. Leuke tegenstander en gezellig een pilsje met een paar man na de wedstrijd??

Volgende week spelen we tegen en oude bekende FC Zutphen 3, wederom thuis.