Eenheid Be Quick zat. brengt welverdiende overwinning binnen op Eefde

Datum

15 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Be Quick begon met een hoop energie en vloog uit de startblokken. Door middel van hoge druk probeerden ons vlaggenschip de ploeg uit Eefde te overlopen. Na een paar gevaarlijke aanvallen via beide kanten was het eindelijk raak. Een schot van Kisa werd hoog tegengehouden. Steenbergen vloog de lucht in om te koppen met Rajabu erachter. Steenbergen wist met een rare hoge kopbal de keeper te verschalken. Rabaju rende nog door om de bal erin te tikken waardoor deze knullige bal nog onduidelijker werd wie er scoorde 1-0. De viering was er niet minder op. Na een goede voorbereiding met name de trainingen plukt de ploeg nu de vruchten ervan. Goed georganiseerd voetbal zorgt ervoor dat Be Quick met 1-0 de rust in gaat.

Er werd gewisseld in de rust.
De Andrade voor Cengiz en de Haan voor Everts.

Beide speelden een sterke eerste helft, maar werden door tactische redenen gewisseld.
Waar Eefde volle bak erop klapten, Namen ze langzaam het initiatief over. Rotman hield het doel de gehele wedstrijd schoon en wist zo de nodige aanvallen van Eefde snel af te kappen.

De laatste wissel vond plaats Jamiro Steenbergen kwam erin voor Rabaju. De snelle aanvaller liet zich meteen gelden door een paar keer goed te versnellen, maar een goal bleef uit. Ook de ijverige Kisa bracht  zijn energie in de wedstrijd door onstopbaar te zijn. Kisa kreeg een aantal goede kansen, maar ook deze gingen er niet in. Toen ook nog de oudste Steenbergen zijn vrije trap hard tegen de paal aanschoot leek het weer het ouderwetse als wij niet scoren doet de tegenstander het wel. Gelukkig bleef Be Quick rustig en brak het goed uit aan de rechterkant. Steenbergen snelde over de rechterkant en zijn voorzet word prachtig tegen de touwen gewerkt door Nahinama 2-0. Het spel was gespeeld en ook Eefde wist dat het nog een moeilijk verhaal werd. Be Quick wint verdient de derby en gaat door in de beker.