Jasper Emmers

Accommodatie

Onbekend

Be quick zaterdag 2 - victoria boys 2

Zaterdag 21 april stond de kraker tegen victoria boys op het programma. In de uitwedstrijd speelde victoria met 12 man, de scheidsrechter hielp ze een aardig handje mee. Toch was de blauw witte formatie er van overtuigd de drie punten in Zutphen te houden.

De wedstrijd begon op een zon overgoten sportpark. Het eerste kwartier was erg dreigend en stond het positioneel goed. Zo goed dat er al gauw 2 keer werd gescoord. De 1-0 werd zuiver ingeschoten door Skarre op aangeven van Sonja Elsman. De 2-0 wederom door de scherpe gebrande Skarre. Ditmaal was het Ananda die hem vrij voor de keeper zette. Victoria zette ons daarna aardig onder druk door een doorgeschoven verdediger. Be quick wist hier even geen raad mee en zo scoorde victoria de aansluitingstreffer. 2-1. Het spel ging op en neer, een zeer aantrekkelijk potje om naar te kijken. Rickert maakte het nog spannender door een te korte terugspeelbal. Gelukkig voor ons stond onze Casillas goed te keepen en hield hij de bal met zijn te lange teennagel uit het doel. Kort voor rust struikelde Elsman over een koolhydraat arme frikandel speciaal en kregen we een terechte penalty. Elsman faalde niet en stuurde de keeper de verkeerde kant op. 3-1.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Alleen deze keer verraste victoria ons met de volgende aansluitingstreffer die onhoudbaar achter Beker Casillas werd gekopt. 3-2. De brandende zon haalde een beetje de snelheid uit het spel. Balbezit 60% om 40%, echte kansen bleven uit. Een lange bal in de 76e minuut van Koen werd door Skarre op waarde geschat. Hij schoot zijn derde van de middag binnen met zijn wondersloffen die na een lange zoektocht zo ongeveer 300 euro hebben gekost. “Maar dan heb je ook wat” was zijn antwoord daarop. Elsman probeerde nog wat tijd te rekken door de bal bijna bij het zwembad naar binnen te gooien. Zijn wedstrijd duurde vandaag maar 80 minuten. De wedstrijd liep op zijn eind en victoria gooide de strijdbijl er bij neer.

Be quick begint de inhaalrace met een goede overwinning op concurrent victoria boys. Aankomend zaterdag een misschien wel nog belangrijkere pot tegen de huidige nummer 1, warnsvelde boys. De “inhaalrace” is begonnen.