Be Quick 2 (zat) boekt ruime overwinning na moeizame 1e helft

Accommodatie

Onbekend

Be Quick 2 (zat) - Helios 3

Zaterdag 17 maart speelde het blauw witte sterren team tegen het laag geklasseerde helios 3.

Op een half bevroren eerste veld werd er afgetrapt. De openingsfase was slordig en waren de passes niet zuiver. Toch kwamen we op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Victor werd door de mee opgekomen Rickert binnen gekopt. 1-0.
De eerste minuten na de openingstreffer leek nergens op en liet be quick zich de kaas van het brood eten. Een gruwelijke panna bij ons Mannessen op de achterlijn leidde de 1-1 in, die Mark met zijn souplesse in eigen doel wist te werken.
De koek was nog niet op, want nog geen minuut later kon Bekir, die overigens een goede wedstrijd keepte, na eerst redding te brengen al weer vissen. 1-2. Foutieve passes en weinig scherpte waren het struikelpunt voor de blauw witte helden deze eerste helft. Dat struikelpunt nam Luuk iets te letterlijk en struikelde voor zijn tegenstander over een bevroren grasspriet. Gelukkig wist hij kort daarna nog wel een penalty te versieren door gretig naar de grond te gaan na een goede actie. Deze werd door Victor keurig binnen geschoten. 2-2. Helios gaf al snel antwoord. Door wederom een persoonlijke fout werd Bekir voor de derde keer onnodig gepasseerd. 2-3. De rust brak aan. Voor het eerst sinds lange tijd op achterstand na de eerste helft. “Gaan we dit nog goed maken?” Was de grote vraag. Na een hoop gevloek, gescheld en een paar wijze woorden begonnen we aan de tweede helft. Koen, vorige week nog met de ziel onder de armen, viel verdienstelijk in. Er kwam meer rust in het spel en kansen lieten niet lang op zich wachten. De altijd hard knokkende Skarre zette goed door en bediende jan pils op maat voor de gelijkmaker. 3-3. Helios was het overzicht even helemaal kwijt. Ananda, de huurling van zondag 1, bracht meer dreiging voorin. Na een goede actie van zijn kant was Skarre het eindstation en tekende voor de 3-4. Na het negeren van een vlagsignaal moest de goed gemutste Bekir aan de bak. Als Casillas vs Robben in de WK finale in 2010 pareerde hij de bal op een cruciaal moment. Helios stond hier zo van te kijken dat de tegenaanval in hun doel belandde. Ditmaal was jan pils de doelpuntenmaker op aangeven van Skarre. 3-5. Be quick nam duidelijk de overhand en speelde de wedstrijd goed uit. De vrieskou begon in de laatste minuten zijn tol te eisen. Na een indraaiende bal van Victor wist Mykonos Schrijver de bal langs de vastgevroren doelman tegen de touwen te werken.
Hierna gebeurde er niet veel spannends meer en eindig ik dit verslag.

Na een hele slechte eerste helft toch nog duidelijk weten te winnen in de tweede. Een teken van een titelkandidaat als je het mij vraagt. Volgende week volle bak in de derby tegen Fc Zutphen 3.

PS wie heeft er een nieuwe fiets voor onze aanvoerder? Liefst met zijwieltjes????