Column van Cees

Column van Cees

Bert Kraaijenhagen: Alive and kicking

Vandaag, 14 juni 15:45  Een paar dagen geleden zocht ik Bert Kraaijenhagen (81) op in zijn fraaie Warnsveldse appartement. Hij woont daar sinds 2017. In dat jaar overleed zijn vrouw Dicky, voor wie hij vijf jaar mantelzorger was. Een zware tijd, zo stelt hij. Met Dicky was hij 57 jaar getrouwd. Inmiddels heeft hij weer een (LAT)relatie, die eigenlijk als door een wonder ontstond.meer »

112x gelezen

Patrick: klopt er iets niet? Niet zeuren, maar aanpakken

8 juni 15:30  Op een zonnige zondagmiddag heb ik een afspraak met Patrick Velders. Ik moet naar een huis in een straat in Eefde waar ik nog nooit van gehoord heb en waar ik, zo blijkt, ook nog nooit geweest ben. Het ligt op een paar meter van het Twentekanaal en de huizen ogen pittoresk.meer »

732x gelezen

Yvonne van Wietmarschen: Ik kan niet tegen rommel

25 mei 16:00  Op Eerste Pinksterdag om 13 uur afgesproken met Yvonne, maar dan wordt bekend dat mijn kluppie om 12.15 de play off-finale tegen FC Utrecht speelt. Gauw even bellen of de afspraak iets later kan. Dat blijkt geen probleem te zijn. Even na twee uur rijd ik naar Zutphen, waar mijn goedgemutste gastvrouw al in de deuropening staat. In de gezellige woonkamer verkies ik water boven koffie, omdat ik net een paar trappen heb beklommen. Iets wat ik al een tijdje niet meer heb gedaan en dat laat dit 70-jarige lijf ook even weten.meer »

483x gelezen

Betrokken ouders

19 mei 11:30  Het is zaterdagmiddag 15 mei. Voor een gesprek moet ik weer naar Zutphen. Als geboren en getogen Zutphenees weet ik echter niet waar de Vloetstraat is. Mijn GPS kan me daar ongetwijfeld bij helpen. Maar wat ik ook probeer: geen Vloetstraat. Ik probeer mijn aanstaande gastheer te bellen, maar krijg slechts zijn voicemal.meer »

567x gelezen

Be Quick-steunpilaren Erik en Michel

12 mei 9:15  Weer op weg naar Zutphen. Hoe vaak al sinds ik in 1985 in Lochem ging wonen? Hoeveel kilometers, hoeveel benzine? Moet het maar laten bij veel, heel veel. Zo veel dat ik er vermoedelijk heen kan rijden met een boodschappentas over mijn hoofd.meer »

495x gelezen

Bo-ann legt de lat flink hoog

10 mei 15:45  Op zaterdagmiddag 8 mei betreed ik met Bo-ann Janssen en haar moeder Ivanka ons clubhuis. Wij zijn de enigen, maar voor ons zijn er wel meer mensen geweest, want op een naburige tafel staan de resten van een lunch. We gaan er maar vanuit dat die straks alsnog worden opgeruimd. Wel zo netjes, toch? Aanleiding voor het gesprek is de foto op Facebook, waar bij staat dat deze jongedame (15) is toegetreden tot de PEC Zwolle Beloftenvrouwen. meer »

483x gelezen

Definitief geen KNVB regiocup voor senioren, beslissing jeugd volgt in de komende weken

7 mei 11:00  De KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi.meer »

208x gelezen

Oud-BQ’er Bo-ann Janssen naar Beloften PEC Zwolle

4 mei 11:45  Met ingang van volgend seizoen maakt Bo-ann Janssen deel uit van de Beloften van PEC Zwolle Dames. Be Quick feliciteert Bo-ann van harte met deze mooie sprong en wensen haar natuurlijk veel succes en plezier!meer »

714x gelezen

Gedrag. Wat was dat ook alweer?

30 april 22:15  Zit je van de week likkebaardend naar Paris Saint Germain - Manchester City te kijken. Man, wat een voetbal! Maar met enige regelmaat zit ik me dan te pletter te ergeren. meer »

292x gelezen

Rienus Ooms sr: Wat veel mensen niet weten...

22 april 16:15  Donderdagmiddag 21 april, rond twee uur. De Zutphense Zuidwijken. En andermaal prijs ik mij gelukkig dat ik GPS in mijn auto heb. Ik heb een afspraak met Rienus Ooms sr en vind zijn huis dankzij genoemd systeem. Zonder dat ben je in dit stuk van de stad kansloos. Alleen al de behuisnummering moet door een gestoorde geest zijn bedacht. Gewoonweg krankzinnig. Maar goed; ik ben er.meer »

960x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!