Melvin Everts: zo snel mogelijk weer hogerop!

Melvin Everts: zo snel mogelijk weer hogerop!

7 juli 2022 20:30


Ik spreek Melvin (29) in ons clubhuis, voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Sallandia.
De reden is een terugblik op het afgelopen seizoen en zijn kijk op de nabije toekomst.

De recente degradatie uit de tweede klas zit de energieke verdediger bepaald niet lekker. De (in)directe oorzaak zit ‘m vooral in de slechte eerste seizoenhelft. Toen klopte er meerdere dingen niet. De discipline binnen en buiten het veld liet te wensen over. Hij wil man en paard niet echt noemen, maar uw verslaggever herkent een en ander wel. De tweede helft was beter, hetgeen voor een niet onbelangrijk deel aan de komst trainer Jon Zegerius lag. Hij hanteert strakke regels en zorgde voor een opleving van het plezier in het spelletje.

Melvin stelt dat de selectie – en dat klinkt wellicht gek – veel individuele kwaliteit heeft en niet de mentale inhoud had om degradatievoetbal te spelen.
Dat het toeschouwersaantal ook niet bijster groot was en veel (stevig) verliezen,  ook niet bevordelijk voor de sfeer.

Tekst loopt door onder de foto.
Melvin_Everts.jpg

Na het vertrek van een paar spelers, zijn er ook nieuwelingen van buitenaf bijgekomen. Maar echt goed nieuws is, dat eigen jeugdspelers met veel kwaliteit doorbreken. Jonkies nog, maar heel gemotiveerd en ambitieus.

Dat bleek onlangs in een oefenpot bij DVS in Ermelo (derde divisie O19) die met 4-2 werd gewonnen.

Melvin zegt dat hij meerdere aanbiedingen had van andere clubs, maar besloot toch te blijven. Be Quick is een fijne club, maar een van de belangrijkste redenen is toch Jon Zegerius. Er heerst nu een heel andere sfeer in de selectie en de trainingen zijn met ruim dertig spelers. En trouwens, weglopen na een degradatie is niet zijn ding.

Nee, hij wil hoe dan ook weer promoveren; hetzij via een titel of de nacompetitie.
Melvin is een winnaar en is ervan overtuigd dat het een mooi seizoen wordt.

Succes, man. 

Cees Seevinck.


voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!