Be Quick 4 steunt Oekraïne

Be Quick 4 steunt Oekraïne

22 maart 2022 13:00


Het was even kiezen afgelopen zaterdag. Of naar de uitwedstrijd van het eerste of even kijken naar Be Quick 4 - WSV 3. Dat is niet direct het niveau Eredivisie, maar vanwege de sympathieke actie van ons team om aandacht aan de ramp in de Oekraïne te besteden reed ik naar Zutphen. Demian Fyma, aanvoerder van het vierde en trainer-coach van JO13, is/was de initiatiefnemer.

3f8c4758-fbbe-4d76-8c79-59eb44a52da5.jpgDe woensdag daarvoor kreeg hij de bestelde blauwgele aanvoerderdersband in huis. Die kocht hij, omdat veel aanvoerders in het betaalde ook zo’n band droegen.

En toen ging hij denken of er naast dit symbool wellicht nog wat meer mogelijk was.

Hij gooide de suggestie in de groepsapp en overlegde met voorzitter Jeroen Bloemenkamp of dit initiatief akkoord was.

Het doel was, uiteraard, om de nodige euro’s binnen te harken.

Zoon Djuan (6) en dochter Darlyn (13) Fyma gingen alvast de buurt in om lege flessen te verzamelen voor statiegeld. Daar slaagden ze wonderwel in door er circa 200 te scoren. Dat betekende een paar keer met de auto van papa naar de Appie. Een aantal klanten die ook flessen kwamen afgeven, keken op van die enorme hoeveelheid waarmee de Fyma’s kwamen. Toen zij hoorden van het doel besloten zijn hun tegoedbon te doneren.

Inmiddels legden teamgenoten in hun omgeving en op het werk het Oekraïne-initiatief voor. Dat leverde spontane acties op. Zo ook bij Demian’s werkgever Kuehne + Nagel Logistiek in Doesburg.

Naast het vierde (2-4) speelde ook JO13 tegen Schalkhaar (3-3). Ik geef u die uitslagen, want diverse steunbeteugers wilden euro’s doneren voor gescoorde doelpunten en zelfs per redding door de doelman.

Tijdens ons gesprek afgelopen zondagmiddag kreeg Demian nog een Tikkie van tien euro van zijn werkgever.

Inmiddels was de flessenactie ook bekend bij de ouders van JO13 en die kwamen eveneens in actie. Maar cash kwam er ook binnen.

03543faa-a7e5-425d-8fdb-58e934e24aed.jpgZaterdag rond drie uur kwamen de spelers van Be Quick 4, JO13 en WSV het veld op onder blauwgele rook.

Rond de middencirkel stelden de teams zich op om na een korte, maar krachtige toespraak van Demian een minuut stilte te houden.

Zoals eerder vermeld had ik zondag een gesprek met de initiator, waarbij de pot met biljetten en munten pontificaal op tafel stond. Uiteraard stopte ik daar ook mijn bijdrage in.

De actie loopt nog wel even door, want de kinderen des huizes maken kettinkjes (zie foto), die vijftig cent per stuk kosten.
Momenteel staat de teller op 500 euro en de hoop en bedoeling is dat er ter zijner tijd officieel een grote cheque aan Giro 555 kan worden overhandigd.

Kortom een prachtig initiatief van Demian en eenieder die heeft meegeholpen of nu nog steeds helpt.

Op de Be Quick-site vindt u naast dit stukje nog meer informatie en beeldmateriaal.

 

Cees Seevinck.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!