Arjan Sanders: handen uit de mouwen svp

Arjan Sanders: handen uit de mouwen svp

31 januari 2022 16:15


Op deze winderige zaterdagmiddag 29 januari zie en spreek ik Arjan Sanders (45) voor het eerst. Op zich niet zo gek, want zolang vertoeft hij nog niet Be Quick en Corona deed de rest. Hij is een rasechte Zutphenees. Met zijn Chantal en kinderen woont hij in de Zuidwijken.
Al 18 jaar werkt hij in Apeldoorn voor het bedrijf Bredenoord. Hij is daar technisch projectleider. Bredenoord is een wereldspeler op het gebied van tijdelijke stroomvoorziening en werkt onder andere op EK’s en WK’s. Dat zegt genoeg, dunkt me.

f7ccebca-6568-42e5-8e95-a28623e3de4f.jpgAls zesjarige streek hij al eens neer bij Be Quick, maar dat was van korte duur. Twee jaar slechts, want hij vond spelen op straat met vriendjes leuker. Ook zat hij nog een tijdje op karate.
Vanaf zijn zeventiende tot achtentwintigste was hij beroepsmilitair in een technische functie.
Twee jaar daarvoor werd hij lid van Zutphania, omdat daar maatjes van hem lid waren. Eenmaal speelde hij in het tweede, maar toch hoofdzakelijk in de lagere elftallen. Het was vooral de gezelligheid bij die club, die hem aansprak.
Toen Zutphania definitief de deuren sloot was het over en uit met de lol.

Arjan vond het moeilijk om het voetbal los te laten en meldde zich aan bij zaalvoetbalclub Pandava. Daar bleef hij tot zeven jaar geleden.
Via jeugdvriend Gordon Gosewisch meldde hij zich aan bij Be Quick om op vrijdagavond in het 35+-team te gaan spelen. Dat bevalt heel goed en na afloop is het altijd gezellig.
Als nieuwkomer met een frisse blik zag hij zaken die verbetering behoefden. Ook de onderbezetting in het Bestuur deden zijn wenkbrauwen fronsen.
Hij zit nu in -laten we het zo noemen- Wat Gaan We Doen-groepje met drie anderen. Be Quick moet op een aantal punten weer op de rails worden gezet. Zo moet de sociale meerwaarde van de club meer zichtbaar worden en een maximale focus op de jeugd.

Nu is hij interim-bestuurslid Algemene Zaken. “Ik bemoei me met alles”, zegt-ie tijdens het gesprek. Dat klinkt wellicht wat negatief, maar gebeurt met de beste intenties. Dat kan bijvoorbeeld de kleding zijn (het jubileumshirt voor de viering van 120 jaar aankomende april) of reclameborden. Noem maar op; je kunt het zo gek niet bedenken. Hij vindt dat geweldig om te doen en partner Chantal vindt dat ook leuk, want zij komt uit een echte voetbalfamilie. Wellicht dat zij ook actief kan worden bij Be Quick. Wie weet.
Voor mij is wel duidelijk, dat we hier met een bevlogen en fanatieke Be Quicker te maken hebben. Let’s make Be Quick great again (gepikt die slogan, maar dat dacht u natuurlijk meteen al).

Cees Seevinck.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!