Peter en Dini: onlosmakelijk, net als Be en Quick

Peter en Dini: onlosmakelijk, net als Be en Quick

28 juni 2021 16:00


Op bezoek bij Peter en Dini Samuels (beiden 73). Kreeg maandagmorgen nog een appje van Peter vanaf het Be Quick-veld. Hij was met twee anderen aan het werk op onze accommodatie en ze komen handen te kort. Of ik een dringende oproep wilde doen in dit stukje. Een schreeuw om vrijwilligers dat was het; niet meer en niet minder. Kom op derhalve. Help mee, want we profiteren tenslotte allemaal van een net en opgeruimd complex.

peterdinysamuels.jpgPeter is in Zutphen geboren. Dini ook en wel tegenover ons voormalige veld aan de Marsweg. Inmiddels wonen ze al 44 jaar in het Warnsveldse De Gaikhorst.
Zoon Ceriel is 47 en broer Remco 44.
Zowel Peter alsook Dini hebben langdurig in het ziekenhuis gewerkt.

 Via de broers Kees, Toon en Hennie kwam Peter op 9-jarige leeftijd bij Be Quick en doorliep vervolgens alle jeugdelftallen. In 1966 was zijn soepele debuut in het eerste elftal. Vijf jaar later speelde hij om het landskampioenschap van Nederland.
Op zijn 58ste bij de veteranen stopte hij ermee.  Ook was hij drie jaar leider van het vierde en werd evenzoveel keer kampioen.

Dini was al even sportief en handbalde bij Brummen op het één na hoogste niveau. De eerste stapjes naar een relatie vonden dan ook plaats op een sportveld. Er was een sportdag voor Zutphense bedrijven. Peter nam deel namens Sirocco en Dini voor Sturka. Zij won veel onderdelen en Peter ontging dat niet. ‘s Avonds was er een afsluitende feestavond bij Centraal en daar sprong de vonk over. Inmiddels zijn ze bijna 50 jaar getrouwd.

Toch was die match toentertijd niet helemaal zo makkelijk.

Hij was Be Quicker uit een katholiek nest en supporter van Feyenoord. Zij had meer met AZC, kwam uit een rood nest en voor Ajax. Daar kun je nu lacherig over doen, maar toen kon dat echt een breekijzer zijn.

Dankzij haar echtgenoot integreerde zij al snel bij Be Quick en op ons vorige complex behoorde zij al snel tot de schoonmaakploeg en verleende kantinedienst. Dat deed en doet zij nog steeds.

Peter was ook leider bij het eerste, tweede, derde en vierde elftal.

Ook was hij betrokken bij het ontwarren van een aantal financiële knopen.

Zoals al vermeld in het begin van dit verhaal is maandag(morgen) vanaf 9.15 uur het vaste schoonmaak- en opknapmoment. Beide doen hieraan mee, samen met Gerrit Steenbergen en A-speler Frans Hofman die beiden ook goud waard zijn voor Be Quick.

Maar om alles met z’n drieën te doen is vrijwel onmogelijk. Ze zien het gevaar dat er mogelijk achterstallig onderhoud gaat ontstaan dat niet meer te herstellen valt. Dus als u uw maandagmorgen nuttig wil besteden kom dan het Be Quick-veld en steek de handen uit te mouwen. Net zoals Peter en Dini nu al zo lang doen.

Goed voorbeeld doet goed volgen, toch?

Cees Seevinck.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!