Demian Fijma wil voetballertjes blij maken

Demian Fijma wil voetballertjes blij maken

22 juni 2021 8:45


Dat Demian (36) kinderen bij Be Quick blij wil maken, zou zomaar met zijn eigen jonge jaren te maken kunnen hebben. Die waren op zijn zachts gezegd niet rooskleurig. Zijn wieg stond in Amsterdam en via Heino en Zwolle streek hij in 2008 in Zutphen neer. Hij woont samen met Mariska en ze hebben twee kinderen Daryn (13, keepster in JO11) en Djuan (6).

demian.jpgBij een zwaar ongeluk liep hij meerdere botbreuken op en is daardoor momenteel niet in staat te werken. Voor hij bij een vriendenteam van Be Quick aanschoof, liep hij marathons en triathlons. Bij Be Quick had hij de pech tegen een gescheurde kruisband aan te lopen.

Jonge spelertjes trainen en coachen vindt hij fantastisch en dat doet hij nu al zes jaar. Hij begeleidde O9 tot en met O12 en is nauw betrokken bij het nieuwe Zaterdag 4-team. Zestien spelers zijn er nu en daar komen er nog meer bij.

Het zijn allemaal twintigers en er is een reglement opgesteld waar het team zich aan dient te conformeren. De vereiste is dat iedereen zich netjes en correct opstelt en gedraagt. Zowel binnen als buiten de lijnen.

De aanvoerdersband is in regenboogkleuren en op de mouw van het shirt staat “no racism”.

Er zijn inmiddels twee sponsors: De Klavertuin en uitzendbureau Shift.

Demian bekent dat hij daar veel tijd in steekt en als het nieuwe seizoen start zal er aandacht aan dit vierde worden besteed.

Voorts is hij scheidsrechterscoördinator voor de thuiswedstrijden van de jeugd op zaterdag. Hij kan enorm pissig worden als iemand de avond ervoor om tien over elf afbelt. Ook zit hij in de Activiteitencommissie en springt bij waar nodig.

Met de ouders heeft hij uitstekend contact, zo zegt hij. Problemen worden altijd besproken.

De steeds terugkerende factor tijdens het gesprek is de genegenheid voor de spelertjes. Thuis worden trainingen nauwgezet voorbereid, waarbij zowel het fysieke als ook het psychische aspect wordt meegewogen.

Hij stelt tenslotte stellig: de kinderen en de ouders zijn blij met mij. Ik doe het voor de kinderen. En zo werd een enigszins ongelukkig verleden ingeruild voor een plezierig heden.

Dank Demian.

Cees Seevinck.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!