Kevin Ooms: terug naar waar het ooit begon

Kevin Ooms: terug naar waar het ooit begon

8 april 2021 16:15


De verloren zoon is de titel van een schilderij van Rembrandt. Nou wist menigeen wel waar Kevin (28) was, dus verloren was hij niet. Maar nu keerde hij weer terug naar de “herberg” met de naam Be Quick.

kevin.pngGeboren in Zutphen als zoon van Jan en Myriam. Zus Chanou is drie jaar ouder dan hem.

Hij werkt bij Trajectum/SGLVB. Een organisatie die o.a. verslavingszorg levert en mensen met psychische problemen begeleidt. Momenteel studeert hij bij Hogeschool Windesheim voor psycho-motorisch therapeut.

Na de basisschooljaren op de Scheperstee, volgde het Baudartius-lyceum, VMBO-T en het CIOS. Dat laatste omdat hem gymleraar leuk leek, maar daar stopte hij na twee jaar mee. Het was niet te combineren met het lonkende profvoetbalbestaan.

Vader Jan, zelfs fanatiek clublid, parkeerde kleine Kevin al jong bij Be Quick. Eerst F3 tot en met F1. Twee jaar E1 en diezelfde periode in D1.

Kevin bleek talentvol en had volop ambitie. Aangezien in die periode de WhCZ -jeugd behoorlijk wat hoger speelde dan Be Quick, stapte hij over naar de buren.

Vader Jan accepteerde de reden. Met het C1 speelde hij in de Derde Divisie en werd later kampioen met het A1 in de Tweede Divisie. Hij speelde tegen clubs als AZ en De Graafschap.

Op zijn 17de werd hij gescout door De Graafschap en drong door tot de Beloften en Jong De Graafschap. Een knieblessure gooide flink wat roet in het eten. Zijn drang om snel weer fit te worden brak hem op. Hij forceerde zijn knie en een profcontract raakte uit zicht. Kevin vertelt apetrots dat zijn vader en moeder altijd langs de lijn stonden (en staan). Jan kwam van zijn werk en dan reden ze meteen naar, bijvoorbeeld, Heerenveen voor een uitwedstrijd. Heel bijzonder.

Toen een carrière bij De Graafschap door die blessure ondoenlijk bleek, zocht hij zijn heil maar bij de amateurs. Een jaar bij de Haaksbergse Topklasser HSC’21 volgde. Aan veel spelen daar kwam hij niet toe, aangezien de selectie al min of meer vaststond toen hij daar arriveerde.

Via zijn vriend Alwin van der Lyden kwam hij in contact met SDV Barneveld, waar hij in de Eerste en Hoofdklasse speelde. Door het hoge niveau was het wel drie of vier keer week heen en weer pendelen. Door studie en late diensten was dat langzamerhand onhaalbaar.

Hij keerde terug naar zijn roots en werd met Be Quick kampioen van de Vierde Klasse Zaterdag.

SDV vroeg inmiddels of hij toch nog wilde terug komen, hetgeen hij voor twee seizoenen deed. Maar trainer Wilco Klop en Gordon Gosewisch wisten hem te prikkelen om weer het blauwwit aan te trekken. Klop was zijn oefenmeester in zijn jaar bij HSC’21.

Hij is vol gemotiveerd om Be Quick te helpen en wat van de oude trots terug te bezorgen.

Ook aan de uitstraling van de club is nog wel wat te verbeteren, vindt hij.

Een spelersbus, uniforme kledij voor de jeugdteams. Niet goedkoop allemaal, maar wel nodig.

 

Kevin houdt zich bezig met JO17, werkt mee aan een jeugdplan en structuur.

Kortom, hij is weer terug op het eerste nest en dat bevalt hem prima. En ons ook.

 

Cees Seevinck.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!