In memoriam: Joop Kraan

In memoriam: Joop Kraan

17 maart 2021 10:15


Ons bereikte het verdrietige bericht dat Joop Kraan op 11 maart jl op 88-jarige leeftijd is overleden. Hoewel zijn gezondheid de laatste tijd te wensen overliet, trof zijn heengaan ons desondanks als een schok. Joop heeft veel voor Be Quick betekend.

Jo-Kraan-2014.pngIn 1960 verruilde hij de Twentse voetbalclub te Werve voor ons blauw en wit. Twee jaar later nam hij plaats in de (toenmalige) GVB-commissie en later ook in de hogere elftalcommissie. In 1963 trad hij toe tot het bestuur en werd daar vice-voorzitter. U ziet, hij was geen stilzitter. Dat bleek ook uit het feit dat hij een van de dragende krachten was bij de totstandkoming van een tweede houten kantine aan de Marsweg.

Een van de hoogtepunten voor hem was zijn nauwe betrokkenheid bij Be Quick 1 tijdens de strijd om het landskampioenschap in 1971.

Bij officiële gelegenheden was Joop frequent de gewaardeerde ceremoniemeester.

In 1977 werd hij voor al die bijdragen benoemd tot Lid van Verdienste.

Ook was hij langdurig bestuurslid van de Club Be Quickers 35-100.

Bij de thuiswedstrijden van ons eerste elftal was hij steevast aanwezig.

Joop was een trouwe Be Quicker, maar ook kritisch. Tijdens Algemene Ledenvergaderingen klonk zijn stem veelvuldig, maar immer voor het welzijn van zijn club. Onlangs nog kreeg hij een onderscheiding ter ere van 60 jaar lidmaatschap.

De crematie heeft in besloten kring plaatsgevonden.

Zijn overlijden laat een lege plek achter bij Be Quick. We zullen hem missen.

We wensen echtgenote Siny, met wie hij 63 jaar was getrouwd, en verdere familie veel kracht toe om dit verlies te dragen.

CS.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!