Bayram Esen: Be Quick is echt mijn club

Bayram Esen: Be Quick is echt mijn club

23 februari 2021 15:15


Ik spreek Bayram Esen (19) in zijn ouderlijk huis, dat niet ver van het Be Quick-veld ligt. Dat was mede ook de reden dat hij daar op 9-jarige leeftijd voor het eerst in clubverband tegen een bal trapte. Vanaf het begin raakte hij in de ban van de club.

De gezelligheid en de lol bij dat (quote) mooie Be Quick vond hij geweldig. Bayram is geboren in Zutphen en werkt als zorgmedewerker bij Sutfene/Sensire. Zijn broer is Hakan (24) die ook een verleden bij Be Quick heeft; voorts heeft hij een tweelingzus en een oudere zus. Een relatie is er nog niet van gekomen. Hij doorliep alle jeugdteams, maar als A-speler brak hij in een uitwedstrijd bij Schalkhaar zijn knie na een botsing met de keeper. Kruisband, meniscus en knieschijf aan gort. 

bayram_esen2.jpgNa een MRI-scan kreeg hij een nieuwe kruisband. Het niet kunnen voetballen met zijn maatjes hakte er flink bij hem in. Wel bleef hij betrokken bij het team zoals altijd, maar dus niet op het veld. Na verloop van tijd begon hij weer voorzichtig te trainen en later zelfs te voetballen. Maar het noodlot sloeg andermaal toe en moest hij weer onder het mes. 

Toen werd duidelijk dat het voorgoed over en uit was met zijn sportieve ambities. Voor zo’n jonge getalenteerde speler een mokerslag natuurlijk. Helemaal afhaken bij zijn team was geen optie voor hem. Met een brace en op krukken bleef hij bij zijn vrienden (inmiddels Be Quick 2) komen. Zelfs trainingen volgde hij. Heel af en toe, toen het weer wat beter ging, hanteerde hij ook de vlag als grensrechter. 

Momenteel is hij assistent bij O17, waar Dirk Wiersma de scepter zwaait. Dat bevalt hem prima. Het is groep met veel talent. Dat trainers“vak” ligt hem goed en hij bezoekt ook de trainingen van andere teams om te kijken hoe het daar gaat. 

Als er waar dan ook hulp gevraagd is, staat hij altijd klaar. 

Op korte termijn begint hij ook aan zijn eerste cursus, die Be Quick hem aanbood. Het is duidelijk: Bayram heeft blauwwit bloed. Dit zijn de vrijwilligers die we moeten koesteren.

Cees Seevinck.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!