Een hommage aan de oude glorie

Een hommage aan de oude glorie

3 februari 2021 21:15


Cees Seevinck: "André Diseraad mailde mij deze foto. Genomen halverwege de jaren zeventig in de vorige eeuw. Dit is niet zomaar een willekeurige elftalfoto. Verre van dat. Hier zie je mannen die niet alleen voetballend, maar op velerlei wijze uitermate belangrijk zijn (geweest) voor Be Quick. Loopt u de namen maar eens langs."

veteranen.jpg

Staand v.l.n.r.: Piet Bethlehem,Ab Broer,Henk Penterman, Casper Ninteman, Gerti Vriezekolk, Joop Spiegelenberg, Chiel Veerwater, Martin Spiegelenberg en Gerrit Winterink.
Gehurkt, zittend v.l.n.r.: Andre Diseraad, Willem Meerdink, Geert Bouwmeester, Wietze Doevendans, Toon Samuels, Marcel Samuels (zoon van Toon), Symen Schouten en Jan Welmers.

 

Het was het beroemde veteranenelftal, dat de tegenstander schrik aanjoeg. Niet meer zo soepel allemaal, maar goed voetballen konden ze nog steeds. Linksboven staat Piet Bethlehem. Eén van de beste keepers die de club ooit had, maar in dit team ging hij voetballen. Linksonder ziet u Andre, de jongste van het stel, wat u onder meer kunt zien aan de kleur van zijn haar. Helaas zijn meerdere mannen niet meer onder ons, maar zij bleven tot de laatste snik nauw verbonden aan onze club.

Those were the days!

Ik ben gelukkig met de foto deze helden nog eens onder het voetlicht te kunnen plaatsen.

CS.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!