Wedstrijdverslagen van Be Quick 1 door John Immink.

--------------------

11 november 2023   De Treffers – Be Quick

Be Quick Z blijft meedraaien in de top

Tegen De Treffers speelde Be Quick alweer zijn vierde uitwedstrijd in dit seizoen. Het ging in Groesbeek op sportpark Zuid niet van een leien dakje. De thuisclub was er alles aan gelegen om de koploper in derde klasse A het zo moeilijk mogelijk te maken. Dat lukte al meteen na vier minuten toen een  schot van Nick Janssen door Be Quick verdediger, Deniz Görmez van richting  werd veranderd  en  doelman Lars Metselaar kansloos was om een doelpunt te voorkomen. De ploeg  van trainer/coach Wilbert Hendriks ging er fors in om daarmee de tegenstander in fysieke zin te bestrijden Be Quick daarentegen probeerde te voetballen en waren technisch gezien hun tegenstanders de baas.  Deniz Görmez nam revanche op zichzelf door vanaf randje zestien een afgeslagen bal ineens op zijn slof te nemen en zo zorgde hij in de 15e minuut dat de partijen weer in evenwicht waren (1-1). Hierna golfde het spel op en neer en na een halfuur lukte het de lange spits Patrick Heesakkers van De Treffers uit een corner zijn ploeg koppend weer op een voorsprong te brengen.

Be Quick liet het er niet hij zitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Dit keer was het Be Quick middenvelder Mehmet Kaan, die uit een scrimmage voor het doel van de gastheren net voor de rust de 2- 2 scoorde. Gezien het spelbeeld terecht. De Treffers vocht zich in de wedstrijd en Be Quick was de betere voetballende ploeg.

Dat betaalde zich uit in de tweede helft.  Het was Be Quick spits Norsi Güly die in de 51e minuut een dieptepass oppikte en vervolgens oog in oog stond met de doelman van De Treffers. Hij maakte het werk vakkundig af door hem te omspelen en zo bracht hij daarmee zijn ploeg aan de leiding.  De Treffers had niets meer te verliezen en zette alles op alles in de jacht naar de gelijkmaker. Maar de Be Quick verdediging hield het hoofd koel, combineerde goed en gaf geen kansen weg. Be Quick kon met de counters er levensgevaarlijk uitkomen. Dat was voor het team van De Treffers om niet alles op de aanval te gooien. De Groesbekers probeerden het wel maar kwamen niet dichterbij. Integendeel!  Het was wederom de beweeglijke spits Norsi Güly, die de genadeklap voor het Groesbeeks team uitdeelde. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Norsi voor de 4-2. Het betekende voor Be Quick de vijfde zege na zes wedstrijden. Door de overwinningen van Spcl. Brummen en SV Twello zijn dit drie teams, die de dienst uitmaken in de top van de derde klasse A zaterdag.

Be Quick speelt a.s. zaterdag om 15 uur thuis tegen De Paasberg uit Arnhem op sportpark Zuidveen. Als Be Quick zijn koppositie wil waarmaken dan mag het team van trainer/coach Jon Zegerius geen fout maken.  Als koploper weet je dat elke tegenstander super gemotiveerd is. Aan de andere kant ligt juist onderschatting op de loer.

4 november 2023     Be Quick – ESA

Be Quick koploper in 3A

Op papier zou het een makkie moeten zijn voor het nog ongeslagen Be Quick. Zeker als je thuis speelt tegen  ESA dat  met OVC ’85  hekkensluiter is in de derde klasse A. Maar deze zaterdagmiddag waren de gasten uit Arnhem zeker niet de mindere. Het team van trainer/coach Marco Bosch combineerde goed, maar misten een afmaker. Dat was anders bij de blauwitten. Het team van Jon Zegerius speelde niet de beste wedstrijd, maar weten wel effectief om te gaan bij de kansen die ze weten te creeëren. Zo wist de doelman van ESA zich geen raad met een inzet van Huseyin Dengiz en toen stond linkerspits Noël  Lawson op de juiste plaats om de rebound van de keeper in te tikken. Dat was in de 17e minuut en zes minuten kater liet Noël  zien dat hij ook kan scoren zonder een intikkertje. Vanaf randje zestienmeter schoot hij met een diagonaal schot onhoudbaar voor doelman Thom Mutgeert de 2-0 voor zijn team binnen. Be Quick kon de tegenstander laten komen en die kwamen ook wel. Alleen zij wisten hun kansen niet te verzilveren en dat betekende voor de Arnhemmers   theedrinken met een 2-0 achterstand.

Na rust was te verwachten dat ESA alles in het werk zou stellen hun  achterstand weg te werken. Zij veroverden een gering veldoverwicht mede doordat Be Quick niet op jacht ging naar hun derde doelpunt. ESA combineerde naar hartenlust, maar de effectiviteit in hun aanvalsspel ontbrak. Be Quick bleef verdedigend overeind en met de weinige plaagstootjes had de defensie van ESA  aanvankelijk geen probleem.  Maar naarmate het einde van de wedstrijd naderde en ESA er niet in slaagde de aansluitingstreffer te scoren, sloeg Be Quick genadeloos toe. Het was de 15 jarige invaller jeugdspeler, Jason Keizer, die van dichtbij na een slecht verwerkte corner aan ESA zijde de 3-0 liet aantekenen. Dat was definitief de knock-out voor de Arnhemmers, want in de laatste minuut  pikte ook team topsorer, Norsi  Güly zijn doelpunt mee door met een droge knal in de linkerbenedenhoek doelman Thom Mutgeert kansloos te passeren.

Met deze ietwat geflatteerde 4-0 winst nestelde Be Quick zich aan de kop van de derde klasse A, samen met Spcl. Brummen. Komende zaterdag zal de nieuwebakken koploper zijn stand in deze competitie waar dienen te maken in de uitwedstrijd tegen De Treffers. Daar in Groesbeek zullen zij graag de koploper een kopje kleiner willen maken.

28 oktober   2023     SV Twello – Be Quick

Be Quick en SV Twello in evenwicht

Op sportpark Zuiderlaan in Twello speelden de beide nog ongeslagen teams SV Twello en Be Quick tegen elkaar gelijk 1-1. Dit was een juiste uitslag gezien het spelbeeld dat deze twee ploegen op het veld lieten zien. Het was geen al te beste wedstrijd van beide zijden. Vele overtredingen over en weer deden het spelbeeld geen goed. SV Twello was in de eerste helft meer aan de bal zonder direct gevaarlijk te worden. Geheel onverwachts kwam Be Quick door een goed opgezette counter op voorsprong via de voet van Joey Parauti . Lang kon het Zutphense team niet genieten van deze voorsprong want enkele minuten later veroorzaakte doelman Lars Metselaar een penalty en daar wist Tim Everts wel raad mee. Hij schoot zijn team naar een 1-1 stand en daarmee sloten de ploegen de eerste helft af. Een volledig terechte stand na 45 minuten voetbal.

Na rust ontwikkelde zich een spannende strijd om de winst. SV Twello had meer balbezit en Be Quick was uiterst gevaarlijk met de counters. Het was te danken aan de klasse van doelman Steven Koomans van SV Twello dat een schot van Noël Lawson geen doel trof.  Aan de andere kant was het doelman Lars Metselaar die met een fraaie redding zijn team voor een achterstand behoedde. De strijd werd steeds grimmiger en scheidsrechter Rob Broekhuis moest over en weer de gele kaart trekken. Hij voelde zich zelfs genoodzaakt om een afkoelingsperiode in te lassen. Na de spelhervatting was SV Twello het dichts bij de winnende treffer toen zowel Lars Bruntink als Maarten Lutje Beerenbroek hun inzet tegen de lat zagen belanden. Be Quick bleef gevaarlijk in de counter vooral door de sluwe passes van Huseyin Cengiz. De laatste kans was voor Be Quick toen Joey Parauti vlak voor tijd een te zacht teruggespeelde bal kon oppikken, maar keeper Steven Koopmans redde bekwaam.

Een -1-1 eindstand was een juiste uitslag van deze spanne de, maar niet op een hoog peil staande wedstrijd. Beide ploegen konden een puntje toevoegen aan hun totaal en bleven daarmee ongeslagen in de derde klasse A zaterdag. Be Quick speelt komende zaterdag  om 15 uur zijn tweede  thuiswedstrijd tegen het Arnhemse ESA.

21  oktober 2023      Be Quick – De Esch ( bekerwedstrijd)

Be Quick wint ook bekerwedstrijd

Be Quick Zutphen heeft de zegereeks weten voort te zetten door in de bekerronde met 2-0 te winnen van De Esch. Na in de voorronde van de strijd om de KNVB-beker oost te hebben afgerekend met Spcl. Eefde, Almen en DVOV volgde nu de eerste ronde in de afvalrace van de bekerstrijd. Het Oldenzaalse De Esch was dit keer de tegenstander en Be Quick wist met overtuigend voetbal de tegenstander aan de zegekar te binden. Dit keer begon de thuisclub beter dan die week ervoor en vanaf het begin combineerde Be Quick naar hartenlust en wisten ze de nodige kansen te creëren. Dat leverde aanvankelijk geen doelpunten op, maar bij een actie van Joey Parauti werd deze binnen het zestienmetergebied onderuitgehaald.  De goed leidende scheidsrechter Beser uit Hengelo G wees onverbiddelijk naar de penaltystip. Melvin Everts wist er wel raad mee en schoot zijn ploeg naar een verdiende 1- 0 voorsprong.

Na rust probeerden de gasten uit Oldenzaal de gelijkmaker te forceren, maar de verdediging van Be Quick stond zijn mannetje en gaf de tegenstander geen kans. Be Quick bleef goed combineren en dat resulteerde in de verdiende tweede goal gescoord door Norsi Güly. De wedstrijd was hierdoor beslist, want De Esch was niet in staat om er middels een offensief nog een beter resultaat uit te halen. Het was Be Quick dat dichter bij de 3-0 was dan De Esch op 2-1.

Zonder tot het uiterste te gaan speelde de thuisclub de wedstrijd uit en nu wacht de volgende ronde in de strijd om de KNVB-beker op 18 november. De tegenstand zal dan wel groter gaan worden.

Doordeweeks speelde Be Quick ok nog een wedstrijd om de Achterhoek cup in Ulft tegen SDOUC. Hier werd het na een goede wedstrijd 1-1. Geen penalty’s maar via shoot-outs trok SDOUC aan het langste eind.

A.s. zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen het eveneens goed draaiende team van SV Twello. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd vanwege het feit om in de top van de derde klasse A te blijven meedraaien.

14 oktober 2023      OVC ’85 – Be Quick

Be Quick boekt derde zege op rij

Zaterdag speelde het team van trainer/coach Jon Zegerius zijn derde wedstrijd in deze nog prille competitie. Werden eerder het Nijmeegse Kolping Dynamo en Groen Wit ’62 uit Apeldoorn met resp. 4-1 en 5-0 aan de zegekar gebonden, nu was OVC'85 uit Oosterbeek aan de beurt.

Dat het op een overwinning zou uitlopen was in de eerste helft niet te zien. Be Quick speelde inspiratieloos, het was rommelig en men kon elkaar niet goed vinden.  De passes kwamen niet goed aan en het hele team was slordig in de opbouw. Dat was bij de gastheren niet het geval. Zij waren fanatieker aan de bal en wisten de nodige kansen te creëren, waarvan er in de 38e minuut een van werd benut. Verdiend kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Ondanks het feit dat coach Jon Zegerius nog zo gewaarschuwd had voor onderschatting tegen deze op nulpunten staande ploeg, kwam Be Quick er de eerste helft niet goed uit. Misschien kwam het mede doordat topscorer Norsi Guly ontbrak, want hij was met zes doelpunten in slechts twee wedstrijden tot op heden de grote man bij Be Quick.

Maar alles veranderde in de tweede helft. Binnen een kwartier wist Be Quick de 1-0 achterstand om te zetten in een 2-1 voorsprong. En dat ging niet vanzelf. Het team liet zien dat men elkaar wel goed kon vinden en tikten hun tegenstander nu weg alsof ze er niet stonden. Eerst was het Mehmet Kisa die de gelijkmaker scoorde in de 53eminuut en vier minuten later onderschepte Noël Lawson door zijn snelheid de keeper van OVC ’85 bij een te zachte terugspeelbal van een van de verdedigers van OVC. Be Quick hield de druk erop en gaf de tegenstander geen kans om terug te komen in de wedstrijd. Dit keer vonden de spelers van Be Quick elkaar blindelings en dat resulteerde in de derde goal. Dat doelpunt, waarvoor opnieuw Noël Lawson tekende was de genadeslag voor de Oosterbekers.

De derde zege op rij was daarmee voor Be Quick binnen en met een geweldig doelgemiddelde van 12 voor en 2 tegen begint dit seizoen aanzienlijk beter dan het vorige seizoen.

A.s. zaterdag speelt t Be Quick om 15 uur de bekerwedstrijd tegen De Esch in de volgende ronde van de strijd om de KNVB-beker. Het team van Jon Zegerius kan dan laten zien of de goede start in de competitie geen toeval is, maar dat het team qua sterkte mee kan strijden om de bovenste plaatsen in de derde klasse A zaterdag en de beker.

Be Quick zaterdag 1 kampioen 2017-2018

Be Quick Z. 1 - Harfsen 1

Na de 2-1 winst op Harfsen kan de kampioenvlag in top. Meteen in het eerste jaar promoveert de ploeg naar de 3de klasse. meer »

• 12 mei 2018, 15:00