Scheidsrechter

L.C. (Lars) Meijer

Accommodatie

Onbekend

Gisteren stond er voor de mannen van Wilco Klop de eerste officiële wedstrijd op het programma. Na drie weken training mocht Be Quick 1 aantreden voor de beker tegen Wijhe'92, een sterke 2de klasser van iets verderop langs de IJssel. Een mooie graadmeter voor Be Quick.

Vanaf de start van de wedstrijd liet Be Quick gelijk zien dat er niets te halen viel op ons sportpark. Wijhe '92 leek als opdracht te hebben Be Quick niet te laten voetballen en dat deden ze door hoog druk te zetten op de laatste linie van Be Quick. Hier werd Be Quick echter niet zenuwachtig van. Er werd goed onder de druk uitgespeeld, waardoor er steeds aardig wat ruimte vrij kwam.
Diverse kansen werden niet verzilverd: zo belandde een schot van Huseyin Cengiz op de lat en wisten de dreigende acties van Joey Steenbergen het doel net niet te vinden. Dat was jammer, want een doelpunt was in de eerste 30 minuten zeker verdiend geweest.
Wijhe kwam er zo nu en dan uit, maar keer op keer stuitte ze op onze sterk spelende achterhoede. Op slag van rust kwam Be Quick dan toch op voorsprong door Kevin Ooms die bekwaam afrondde (1-0). Meer dan verdiend zocht Be Quick kort na het doelpunt de kleedkamers op voor de rust.

In de 2de helft zagen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld. Be Quick probeerde met een aantal goede combinaties het doel van de tegenstander te vinden en kreeg echt dotten van kansen. De scherpte in de afwerking miste hierin. Maar goed om te zien hoe het nieuwe Be Quick door veel inzet toch iedere keer snel de bal wist te veroveren. Hierin liet onze spits van vanmiddag – Wael Anoja – zien dat hij veel strijd voor het elftal levert en niet te beroerd is om extra meters te maken. Deze manier van spelen koste wel de nodige energie, waardoor ook Wijhe iets meer in het spel kwam. Maar als we eerlijk zijn heeft onze keeper Omer eigenlijk een vrij rustige middag gehad, met niet heel veel schoten op doel.
In de 70ste minuut werd de sterk spelende Samad Ezafzafi gewisseld voor de jonge Illias Yadir, die direct in het spel zat. Aksan kwam er ook in voor de goed spelende Kisa. Na een aantal fraaie acties kwam Illias in scoringspositie en faalde niet: 2-0. Trainer Klop haalde vervolgens de moe gestreden Wael naar de kant; Tom Marlet was zijn vervanger. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is de eerste overwinning in het bekertoernooi een feit.

Dit mooie eindresultaat was vooral voor het elftal een compliment voor het vertoonde spel en de inzet die ze hebben laten zien. Als team hebben ze deze wedstrijd gewonnen.

Aanstaande dinsdag speelt Be Quick weer een wedstrijd uit bij Masv die aankomend seizoen in de 1ste klasse zal gaan uitkomen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!